130 MILLIÓBÓL - 600 méter, SZERÉNYEN !!

Moonshine

Valószínűleg világrekordot állított fel Rácalmás Schrick István polgármester úrnak köszönhetően a legdrágább egységárú útépítés kategóriában a vasúthoz vezető 600 méteres út 130 millió forintos árával. Miközben más helyeken ennyi pénzből legalább kétszer ennyi út épül, városunkban-hála az ilyen beruházásoknak és az eltűnő millióknak- a közúthálózat siralmas állapotban van. De kár is ezen a kátyúk miatt tengelytörést szenvedett autónk mellett állva siránkozni, hiszen legalább lesz fürdő, amihez még a víz is ingyen lesz, ha megint kiönt a Duna a város alatti ártérére.

Mi nem azért szólunk, mert nem vagyunk itthon ! - Többen már külföldön élnek! ÉBRESZTŐ

Központi témája volt az elmúlt ciklusok kampányidőszakjaiban a város közúthálózata, ígéretek hangzottak el a Városvédők részéről a Venyimi úttal, a Szélescsapás utcával és egy a 6-os főúton építendő körforgalommal kapcsolatban. - ENNEK MEGÉPÍTÉSÉT 10 éve 5 öt évente beígéri. (Sosem valósult még meg!)

       Ehelyett annyit kaptunk, hogy a választások előtt betömnek egy-két kátyút. (Ravasz kátyútlanítás!) A város útjainak jó részét pedig a 90-es évek óta egyszer sem újították fel rendesen: a Venyimi út méltatlan egy városhoz, a SZÉLESCSAPÁS Utca pedig inkább csak egy csapás, még csak nem is különösebben széles. 

NEM LETT KÖRFORGÓ A VENYIMI ÚT VÉGÉN... sem.

      Ugyanakkor a vasúthoz vezető út esetében láthatjuk mi történik, ha Schrick úr mégis belekezd egy út felújításába: 600 méter út, 130 millió forintból. Utat ilyen drágán még nem építettek Magyarországon, de talán a világon sem. Csak összehasonlításképp: Dunaújvárosban hasonló összegből újult meg az egykilométeres (1 km!), (62819-es  Dunaújváros bekötőútjaként is nevesíthető!!!!). Talán jobb is, hogy a 6-os főútra tervezett körforgalomból nem lett semmi, abba a belerokkant volna a város.

Helyette talált mást a város anyagi megrokkantására Schrick. Ez lesz a csodálatos fürdőkomplexum, a Duna árterületén, csakhogy biztos legyen a vízellátás. A helyszín egyébként nagyon természetközeli. Olyannyira, hogy a Sziget, s tán a folyópart is már Natura 2000-es területnek számít. (Helyi horgászoknak fel sem tűnt eddig, hogy mi zajlik így vagy úgy az óriási természetvédelem ügyében - s ha szóltak is, nagy semmi a vége.) Itt, szigorúan a környezetvédelem jegyében, nagyipari fairtás zajlik éppen. Hogy a kivágott fákkal mi lesz, azt nem tudni, mindenesetre gyanítható, hogy nem a természetirtás puszta élvezeti értéke volt a motiváció a növényzet kiirtásánál.

130 milliós út a vasútra - vajon , gyöngyből lesz kirakva a bennszülötteknek?

Címkék: Publicisztikák
https://eszakfok.blogstar.hu/./pages/eszakfok/contents/blog/84518/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztikák
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?