BAYER ZSOLTOT MINISZTERI BIZTOSNAK !

Tiszteletes Hunyadi Kapitány Uram!

            Oly mélymagyar gyalázat és gyűlölet uralkodik fajtánk iránt még mindig a honban, hogy ma 2018-ban sem ragyoghat fel a Nap Nándorfehérvárnál elhullott vitézeink dicsőségén. A küzdők halálán és rajtam vett keserűségbe alvadva vacog és fuldoklik csak, mint a Szent Koronánkhoz tapadt hazugságok. És elhullt legjobbjaink vérén veszi az újabb áldozatait a konstruált megszégyenítés: hűségből, identitásból, kultúrából, hitből.

Hunyadi János - Nándorfehérvári győztes!

                 Hunyadi Kapitány, Jó Uram, tekints ránk!

             Kerényi Imre tanár úr mondta még halála előtt, tavaly a mesélésről:

           „Hankiss Elemér 25 évvel ezelőtt elkezdte mondani, hogy szeressétek a szappanoperát, és mindannyian kacagtunk, és azt hittük a tanár úr megbolondult. És azzal érvelt, hogy a modern embernek is van meseigénye. És mi van: a népmese, a mesélés, a mesék világa elkopott; azok a szociológiai környezetek, ahol a mesemondás történt, elkopott. A televízióknak kell pótolni ezt a meseigényt. És azt mondta, hogy a folytatásos szappanopera hetente egyszer, vagy háromszor belelép az életembe, és figyelemmel tudom kísérni a hősök sorát (…) de miközben nézem a mesét, a televízió a tudatunkba tud csempészni nagyon sok fontos dolgot. Például megerősít a hazaszeretetben. Megerősít a magyarságtudatodban, jókedvűvé tesz, sikeressé tesz, mert győz a hősöd, eléri a célját. Szerintem, a televízió, az MTV nagyszerű feladata lenne, amit most nem végez. Pártunknak és kormányunknak komolyan kéne venni ezt a dolgot és fel kellene szólítani az MTVA-t, hogy dolgozza ki a maga számára ezt a második működési modellt. Egy tökéletesen független második gyártó bázis kellene. És annak ki kellene találni a főnökét. Nekem van jelöltem. Én azt gondoltam, maga lenne az.”

            Tisztelt Hunyadi Kapitány Úr!

        Bayer Zsoltnak ekkor derültség ült az arcára, noha nagyon is értette, miről beszél Kerényi tanár úr, ám a felkérést azóta sem kapta meg (2017 június 9!). Ahogy pediglen végváriként én ismerem Bayer urat, egyáltalán nem az a fajta ő, akinek ne nyílott volna ki zsebében a szablya az Ön dicső és identitásunkat máig meghatározó Hunyadi-film körül (el)indult bozótharcra. Igen, a 7 milliárd közpénzből készíteni kívánt újabb lejáratásra! Amint az kiderült már, a szakmailag totálisan alkalmatlan szkript globál-ökörséget le lehet húzni a budin! (Ötletrohamnak is harmatgyenge!) Még akkor is ezt kell vele tenni, ha maga a leendő rendező, Szász János ezt bírta nyilatkozni: „Nem volt bennem egy pillanatra sem kétség, hogy ne vállaljam el. Elolvastam a forgatókönyvet, amit nagyon izgalmasnak találtam”. Mi több, ettől az egész sztori-fikció még nagyobb pofátlanság! Mert nem kell hozzá jóstehetség, hogy tudjuk, erről a szkript-fércműről nem fognak délben harangozni, mint azt a Nándorfehérvári diadalról elrendelt keresztény világban, és egész Európában tették.

Nándorfehérváron olyan csoda történt, amit a magyarok vívtak ki Európa dicsőségére

            Ezt az identitásunk fontosságát (is!) elsunnyogó film-fércműanyagot legfeljebb megint (ahogy történelmünk sok-sok identitásképző eseményét, ereklyéjét, szimbólumát már…) arra fogják felhasználni az alkalmatlanok és méltatlanok, hogy meggyalázzák még azt is életünkben, amit ismerünk, és a vérünkben van. Ismerünk és merünk is élni vele, úgy, mint a tisztesség, a becsület, az egyenesség és önfeláldozás a hazánkért, a földünkért, a családunkért, a véreinkért, ha kell. És tűpontosítva elmondjuk, akár százszor, amit Stefka István: „A nándorfehérvári harcot egyértelműen a keresztények és a keresztény magyarok vívták meg az iszlám hódítás ellen.”. (Pontosítsunk: ottomán ellen!) A Chilleiek meg már akkor a kártékonyság és szabadrablást képviselték – örökös vesztünkre, mint ez a szkript ma!).

       És mélységesen lenéz bennünket és lenézetteti hitelesen tudott múltunkat is.

              Áldott Hunyadi Kapitány Uram!

           Én nem tudom, mi történt Várnában, s hogy milyen volt az adrenalin szintje, amikor annyi gáncs, árulás és aljasság után Nándorfehérvárban kirohant csapatával a várból, hogy csak az a Boldogságos Szűz Mária irgalmazott a menekülőknek. A hazánkra, véreinkre és Európára támadóknak, mint amire Hunyadi Kapitány Uram esküje is hivatva szolgálta egész életét. Hiszen az esküjében is benne foglaltatott a kötelessége:  

         „Isten téged úgy segéljen, Bódog Aszzony neked irgalmat úgy nyerjen, Istennek mind szenti éretted úgy támadjanak, Istennek szent teste te vég napodon idvösségedre úgy méltóljék, föld tetemedet úgy fogadja, onnat harmadnapon úgy ki ne vesse, magol magod úgy ne zakadjon, ítélet napján Istennek ő szent színét úgy láthassad, örök pokolba úgy ne temettessél, hogy az szerzést ez registromba, kit ez ország szerzésére meg írtanak volna, azt erősen és tökéletességgel mind megtartod, semmit ellene nem tész sem tétetsz.”.

          S mert latinul Ön nem tudott, magyarul mondta rá a LÉNYEGET, s hogy ne feledjük, elismétlem azért, hogy a süket és elfajzott fülek is meghallják:

        „Isten engem úgy segéljen; Boldogasszony nekem irgalmat úgy nyerjen; Istennek szent teste végnapomon üdvösségemre úgy szolgáljon; a föld tetememet úgy fogadja, onnét harmad napon úgy ki ne vesse; magúl magom úgy ne szakadjon; ítélet napján Istennek szent színét úgy láthassam; örök pokolba úgy ne temettessem: hogy a szerzést, melyet az ország szerzésére megírtanak, erősen és tökéletességgel megtartom, semmit ellene nem teszek és nem téttetek.”.

Kapisztrán János -

       Úgyhogy píszízgethettek, meg szakmázgathattok itt orrba-szájba! Én mégis úgy képzelem, mert EZ volna a dolgok menete penetráns esetekben (mint amilyen EZ, ugye?!), hogy Bayer Zsoltot megbíznám Rácalmásról, én a Senki(!) Hunyadi-filmünk miniszteri biztosságával. Pusztán azért, hogy érezzék a súlyát, mint az egykori remete lelkű, ám oroszlánbődülésű Kapisztránnak, amikor nem fogta vissza kereszteseit. Csak azért, hogy elváljék már végre a szar a májtól – hogy érthetően is fogalmazzunk a kísérteties és kivételesen álságos helyzetekben. Csak azért, hogy érezzék a törődést! No, nem a hülyegyerekek, hanem azok, akik ITT élnek, ITT halnak és MAGYAROK, nem ottomán birodalmi kaftánnyaldosók!

          Csak azért, hogy nem kelljen majd újabb ezer év múlva leírnia, megképeznie valakinek a Kárpát-medencében, hogy „Ezek akkor is hazudoztak, megsemmisítették önmagukat, de még csak látszani sem akartak másnak, mint amilyenek valójában voltak.” És nem érdekel, hogy Szász János filmrendező látta, vagy sem a legutóbbi Sajtóklubot az Echón (2018-09-24), amelyben éppen Bayer Zsolt mondja ki róla tutit: „Ha éppen nem csinál valami nézhetetlen, szar filmet, akkor a nemzetközi sajtót is tele okádja azzal, hogy itthon nácizmus van.”.

        DE: Csak ezt a szkriptet tudjuk feledni nagyon gyorsan!

        Engem egy elmesélhető, nívós és méltó történet érdekel, ami magyar, ami bevonz, ami részessé tesz, nem holmi biszbasz fikciók, meg műanyag, meg körbe-mellé óbégatása a lényegnek. Ja, és legyen dramaturgiája!!!

           Na, véreim, kerüljük ki a folytonosan közösségünk elé kerülő tehénlepényeket! Kardra, bárdra, zászlót bonts, a hollósat, aztán adjunk nekik! Bayert meg miniszteri biztosnak, mert rajta kívül lassan senki nem emlékszik 2010-re sem, meg arra: NINCS ALKU!

ESKÜ VAN, GYEREKEK! – AZ MEG KÖTELEZ!  

Pálinkás István

Címkék: Publicisztikák
4
https://eszakfok.blogstar.hu/./pages/eszakfok/contents/blog/64081/pics/lead_800x600.jpg
Publicisztikák
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Moonshine
Moonshine válasza: Anna bejegyzésére 2018-11-20 13:16:59
Van egy Rácalmási mondás, a kocsmából: "Aki téged lemucsázik, kirúgja a ló a fogát; de van olyan bölcs, hogy megkérdezi, melyik sorát parancsolja?!" ---------- Agyrém az egész Hunyadi-saga.
Válaszolok
Anna 2018-11-20 11:52:59
Szásznál méltatlanabb és megalázóbb itt élő nincs, olyan , mintha a mai Tutsekre bíznánk Tóth Ilonka rehabilitációját ! vagy Spiróra bízni Kölcsey Himnuszát ! szentséggyalázás ! Gyűlöl bennünket ! Aki a pénzt adja az is felelős !
Válaszolok
Moonshine
Moonshine válasza: Sándorné bejegyzésére 2018-11-19 09:16:02
Sajnos. Itt tartunk - sorozatban, Szakács Árpád nívós jóvoltából:
https://magyaridok.hu/velemeny/kinek-a-kulturalis-diktaturaja-3673886/
Válaszolok
Sándorné 2018-11-18 10:59:41
Szívemből beszél! Hagyjuk már végre az önfeladást kulturális téren is --- bár amint látható, itt nehezebb a küzdelem! De azért kell minél előbb beleállni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?