Európába ideért a háború – Földi Lászlóval beszélgettem

Moonshine

Földi László (titkosszolgálati szakértő)Fotó: Hankusz Kálmán

A magyar kormány mindenképpen jelzést küldött intézkedéseivel arra vonatkozóan, hogy jó lenne biztonságossá tenni a társadalom működését. – állapította meg Földi László, a polgári titkosszolgálatok volt műveleti igazgatója (többek közt a XXVII. Bálványosi Szabadegyetemen is!). A Tusványoson rögzített beszélgetésből egyébként naprakészen és valósághűen kiolvasható mindaz, hogy miért egyre durvább, agresszívabb és kezelhetetlenebb az érkezők tömege (amely egyes diskurzusok szerint tagadhatatlan INVÁZIÓ!):

-       Sokszor elmondom, nem hiszek abban, hogy a Schengeni határokat kell védeni. Abban hiszek, hogy Európát kell védeni, ami egy egészen más hadászati fölállás. Akik voltak katonák, tudják, a frontot nem húzom magamra, a frontot eltolom magamtól. Azzal, hogy Európa földjére özönlik illegálisan (és nem népvándorlásról, hanem invázióról hadd beszéljek), az stratégia. A nizzai merényletben jelentkezik, mert bár küldenek ide muszlim katonákat, de nem robbantani. Azért, hogy épüljenek be Európa struktúrájába, verjenek gyökeret, vegyenek el német lányokat (a gyerekek egyébként muszlimok lesznek), s ez csak egy eleme az inváziónak, hogy a háború formája megjelenjen. Pontosan kiszámolták és látják ezt, mert például Irakban, amikor a NATO szétverte a rendet (mert pontosan ez történt, háborút indított önvédelmi jelszóval), gyakorlatilag nem tudta elsöpörni azt a profi társaságot, operatív tiszteket teljes egészében, akik aztán megalapították az Iszlám államot. Ezek profik, stratégiában gondolkodnak. Ezek nem robbantgatásokban látják a világot, hanem abban, hogy a következő húsz, ötven évig mi az a stratégia, amit el tudnak érni az ellenség oldaláról nézve. Egyik eleme a számolatlan katonaküldés, amire mi kinyitottuk a határokat. Ráadásul ez szellemi hátteret is jelent a már itt élő másod, harmad generációknak. Aztán ezek felkérésre, vagy anélkül, beállnak katonának. Mint Nizzában, ahol senki nem kérte fel ezt a tömeggyilkost. Mert az, nem terrorista.

Fotó: Hankusz Kálmán

-       Készülve előadásaira, azt hangsúlyozza majd, hogy itt nincsen terrorizmus?

-    Európába ideért a háború. Ez teljesen más műfaj, más struktúrával, felépítéssel, működéssel. Még egyszer mondom, profik! Mint operatív tiszt tudom, hogy egy befolyásolási akciót hogyan kell felépíteni, mik az elemei, mi a módszertana, eszközrendszere. Fogok egy minimális realitást a világból, s köré építem az érdekeimet. Van egy merénylő, azonnal ráépülök. Azért, hogy jobban érezd a fenyegetettséget általa. Ott van a német, baltás gyerek. Semmi közük a múltban az Iszlám államhoz operatív értelemben. De veszik a propagandát, elindulnak. Az Iszlám meg visszafordítja: „Ez az én emberem.”, újabb lökést adva sokaknak, őrülteknek, elmebetegeknek. Ez a lényege. Ki kell mondani, háborúban állunk. Irak, Líbia, Szíria, amit eddig a tévében néztünk, ideért. A tömegek azért nem értik a hatalom reakcióját, a védelmi képességek hiányát, mert nem tudunk védekezni a béke eszközeivel a háborús támadásokkal szemben. 

-       Például?  

-    Az európai jogban az ártatlanság vélelme alapján kell kezelni valakit. Amíg nem követem el, hiába teszek ráutaló magatartást, hiába beszélek róla, hiába tartok kapcsolatot! Amíg nem robbant valaki, semmit nem tehet ellene senki, egy sztárügyvéd azonnal kihozza. Háborúban ez úgy néz ki, hogy a kémek és kollaboránsok nem élveznek semmiféle jogi védelmet. A Genfi szerződés is úgy rendelkezik, hogy ők nincsenek. Azonnal likvidálni, kivonni, megsemmisíteni őket. Ugyanis a hátországomban olyat tesznek, ami gyakorlatilag védhetetlen a cselekményükkel szemben. Amíg nem mondjuk ki, mi is Európában a stratégiai helyzet, addig nem tudja követni ezt a mindennapok jogrendszere, és politikai lépéslehetősége. Csak siránkozni fogunk az áldozatokon. Mindegy, ki követi el. Nem lehet ellene védekezni, mert nem mondjuk ki a lényeget. 

-       Mi a megoldás? 

-    Stratégia!!! Annak a hiányáról beszélek. A globál tőkének érdeke, hogy Európa gyengüljön, ez világos. Ahogy Bayer Zsolt is elmondta, a római birodalomhoz lehet hasonlítani Európát, amiből kitörési pontnak látják az olcsó munkaerő integrálását. Az hogy az Iszlám állam ellenséget kreált, s ezen a vonalon is halad, hogy Európát bevonja ebbe a konfliktusba fizikai értelemben, ez is világos. De nem mondunk rá stratégiát. Azt mondjuk, menekültválság, népvándorlás. Ezek kimondva sem stratégia-értékek. Taktikai elemek. Ezekkel nem lehet védekezni. A stratégiának egyszerű tőmondat a lényege: ki kell mondani, hogy háború van. Aztán lehet taktikát gyártani. Az illegálisan érkezett, törvényeket be nem tartókat ki kell zsuppolni. Nincs válogatás, kvóta, csere meg ilyenek. Mindenkit kitolunk. Mit lehet kezdeni azokkal, akik az első perctől kezdve nem jogkövető magatartással vannak itt? Semmit. Az iszlámot nem tartom világvallásnak, a teljes logikája a pusztításra épül. A Sharia semmi másról nem szól, menj oda, játszd meg a menekültet, s ha már beilleszkedtél, hódítsd meg. A vallás nem beszélhet arról, hogy gyilkolj, s majd az Istened szeretni fog. A XXI. századtól ez rettenetesen távol van. Ez egy politikai mozgalom, amely Mohamed életében meg is jelenik. Medinában már hódítóvá válik. Ma már Észak-Afrikában látjuk, hogy száz év alatt átalakult a gyakorlat. Százmillióról egymilliárdra rúgott a követőik száma másfél évszázad alatt. Hódító rendszerről beszélünk, és ne spekuláljunk azon, hogy milyen kvalifikáltsággal jönnek, mert az ő agyukban ez másként van felépítve. Egyáltalán nem tudnak mit kezdeni a nyugati demokráciák értelmezésével.

Pálinkás István

 

Címkék: Publicisztikák
https://eszakfok.blogstar.hu/./pages/eszakfok/contents/blog/30190/pics/14736706886476416_800x600.jpg
Publicisztikák
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?