Mindenki PECSÉT-je – az utolsó gyűjtés

„Látom, hogy elsuhan 
felettem egy madár,
tátongó szívében szögesdrót,
csőrében szalmaszál.”

QUIMBY

        

Ha valaki, hát Pecsét István tökéletesen tudja már, mit jelent szögesdróttal a szívben röpködni. És tökéletes tudása van arról is, mit jelent az örök és terhes haláltudattal élni. Élni és felülkerekedni, legalább a tudatán.  

         Éppen ezért nem azzal az egyébként simán vállalható idézettel állított be a Dunaújvárosiak Életéért Alapítványhoz, hogy „adjon úgy is, ha nem kérem.” (N.L.), hanem  nyíltan segítségét kért, hogy Kínába, a FUDA Központba utazhasson. Nem dűlt szét hitében sem Pecsét István, mert meghallották a kérését. Egyébként sem az a hitében szétdűlős típus. Aztán meg magában is megnyugodott, mondván: „küzdök, mert eddig ez bejött”. Majd pedig a privát és céges adakozások mellett mellé állt Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere, dr. Dorkota Lajos Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára. Ami azért sem mindegy, mert a városi közgyűlésben politikai hovatartozás nélkül, egységesen megszavazták Pecsét István támogatását. És mindenkire a legnagyobb hálával gondolt a Kínába utazása előtti napokban.

         Tudom, mert beszéltem vele személyesen. És azt is tudom, hogy már a kiutazásában megjelenő időcsúszás sem volt veszélytelen az őt rágó rákbetegsége szempontjából. A lényeg mégis, összejött a kezelésre kalkulált összeg, s megkezdték azt a FUDA Központban. Aztán az utána küldött szövetminta is megérkezett az újabb rák elleni fricska miatt, ám az használhatatlan volt. (Közben az idő pereg, mint a szívünkben a szögesdrót!) Júliusban pedig ott tartottunk, hogy újabb segítségre lesz szükség, s mert bár az ottani orvosok is azt mondták neki „kemény srác”, ezért még az NK-sejtek tenyésztésének költségeit is elengedték neki. DE! Pár dolog nem volt a kalkulációban.

         Guangzhouba tehát kicsit megállt az élet Pecsét István, első ott lévő transzplantált történései körül megint. A fordításban segítő barátjának, Kocsis Ádámnak is (aki önzetlenül vállalta a vele való ottlétet) haza kellett utaznia, dolgozni, ami természetes. Aztán meg itthon, nyár közepén hogyan lehet ismét gyors, hatékony kampányba fogni azért, hogy kiegészüljön az összeg? Hogy a kezelés során felmerült hajlékonyságot követve célt érjen kezelt, kezelő, támogató egyaránt.

         Tisztelettel teszem a dolgomat az ügyben! Kérem tehát tőletek Pecsétet! Az Istvánt! Kérem vissza valamennyiünk Pecsétjét, ezt a bányamérnökként végzett fiatal, tökös srácot. Tegyük meg azt, amit mindegyikünk helyesnek lát!

Jövőre lesz 30 éves!

Én hiszek abban, hogy legalább amiatt (is!) tudok majd tükörbe nézni reggelente, hogy biztonsággal befejezték a kezelését. És mindent megtettek/megtettünk annak érdekében, amiről az orvosok is látták/látják, hogy sikeres lehet.

Én megtettem ezt a lépést, nem először, s nem utoljára. Aztán repüljön csak az a madár, vigye a szalmaszálat. A szögesdrót meg vele jár, hadd tátongjon az a szív!

Minden addig él, amíg lüktet!   

Amennyiben szeretnének segíteni, István gyógyulását támogató adományukat küldjék el a Közalapítvány számlaszámára (OTP 11736037-20550332-00000000 - "Pecsét István javára") vagy keressék fel a gyűjtőpontokat!

Címkék: Publicisztikák
1
https://eszakfok.blogstar.hu/./pages/eszakfok/contents/blog/29170/pics/14702288823984762_800x600.jpg
Publicisztikák
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Moonshine
Moonshine 2016-08-04 15:45:07
http://dunaujvaros.com/hirek/201608/polgarmesteri_sajtokozlemeny
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?